Kemvit Oy nestemäisiä ja jauhemaisia puhdistusaineita ammattikäyttöön

Yksi menestyksemme kulmakivistä on henkilökunta. Arvostamme henkilökunnan työtä ja haluamme luoda hyvän työympäristön ja -ilmapiirin.

Kemvit on suomalainen perheyhtiö, joka on erikoistunut puhdistusaineiden valmistukseen lähinnä ammattikäyttöön. Yhtiön juuret juontavat 1990-luvulle, kun yhtiön perustaja, Bengt Djupsjöbacka, aloitti puhdistusaineiden valmistuksen omalla tilallaan Teerijärvellä. Erityisen yrityksestä tekee kyky valmistaa myös jauhemaisia puhdistusaineita tavallisten nestemäisten lisäksi. Tämän vuoksi aikoinaan tuli muutto Alaveteliin, jossa tehdas nykyisinkin sijaitsee.

Kemvit on kasvanut vuosien varrella ja laadukkaat tuotteet ovat löytäneet käyttäjänsä kaikkialla Suomessa ammattikeittiöissä, ammattisiivouksessa, pesuloissa, elintarvike- ja metalliteollisuudessa, maataloudessa sekä henkilöhygieniassa.

Kemvit on toiminut puhdistusaineiden kehittäjänä valmistajana yli 30 vuotta. Erikoisosaamista ovat allergiaystävälliset, hajusteettomat, zeoliitittomat ja fosfaatittomat KW pyykinpesujauheet. Tuotteiden myynti Suomessa tapahtuu alueellisten jälleenmyyjien kautta. Vientiin tuotannosta menee noin 20 %.

Yrittäjät Jari Löfroos sekä Juuso Viherlaakso toimivat omistajina tasaosuuksin. Heistä Juuso toimii yhtiön arjessa toimitusjohtajan ja myyntimiehen roolissa.

Kun Juuso hyppää myyntimiehen rooliin hän pukeutuu Spraymanin työasuun. Voit tavata hänet puhtausalan tapahtumissa kertomassa Kemvitin tuotteista. Nauru raikaa ääntä nopeammin ……

Vastuullinen liiketoiminta

Kemvit panostaa vahvasti vastuullisuuteen kaikessa toiminnassaan. Yhtiö edistää kestävää kehitystä ja ympäristöystävällistä toimintaa tarjoamalla asiakkailleen ekologisia sekä turvallisia tuotteita. Kemvit noudattaa tiukkoja laatuvaatimuksia ja turvallisuusmääräyksiä kaikissa toimintaprosesseissaan sekä pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksiaan.

Yhtiön menestys perustuu vahvaan tekniseen osaamiseen, asiakaslähtöiseen palveluun ja vastuulliseen toimintaan. Kemvit jatkaa edelleen kasvuaan ja pyrkii säilyttämään paikkansa johtavana kemikaalien ja raaka-aineiden toimittajana Suomessa ja kansainvälisesti.

– Yksi menestyksemme kulmakivistä on henkilökunta. Arvostamme henkilökunnan työtä ja haluamme luoda hyvän työympäristön ja -ilmapiirin. Meillä on matala hierarkia. Jokaisen työntekijän panos ja motivaatio on tärkeää. Kannustamme henkilökuntaa kehittämään omaa osaamistaan ja tarjoamme säännöllisesti koulutuksia sekä kehitämme työturvallisuutta ja – prosesseja yhdessä sujuvan tuotannon varmistamiseksi, toimitusjohtaja Juuso Viherlaakso kuvailee.

– Vastuullisuus on meille kilpailukyvyn perusta. Toimimme Suomessa, eettisesti ja ympäristöystävällisesti. Henkilökunta on mukana tekemässä tehtaasta hyvän työympäristön ja jalkauttaa meidän arvot ammattitaitoisella ja vastuullisella työllään. Uskomme että vastuullisuus auttaa meitä saavuttamaan kestävän liiketoiminnan kasvun ja pysyvän kilpailuedun, toimitusjohtaja linjaa.

kemvit-juuso
Kun Juuso hyppää myyntimiehen rooliin hän pukeutuu Spraymanin työasuun.

LinePack prosessien kehittäjänä

Kemvitin vanha järjestelmä oli hidas, LinePackin tekninen johtaja Henri Ihalainen kuvaa lähtötilannetta.

– Kapasiteetti oli piikissä ja työ oli enemmän manuaalista jauheen annostelua sekä pakkaamista.

– Haasteena oli myös se, että eri tuotteet edellyttivät erilaisia annostelumenetelmiä ja pakkauksia. Tässä tilanteessa ratkaisuna oli automaattinen jauheannostelulaite, joka mahdollisti nopeamman ja tarkemman prosessin.

– Kokonaisuuteen lisättiin myös robotti. Tämä toimiva solu vähensi manuaalisen työn tarvetta ja lisäsi tuotantotehokkuutta. Lisäksi laitteeseen integroitiin etikettilaite, joka tulostaa tarvittavat tiedot pakkauksiin.

kemvit-annostelulaitteet
Tällaisen automaattisen jauheannostelulaitteen rakentaminen vaati laajaa suunnittelua, tuotekehitystä ja ohjelmointia.

– Testasimme laitekokonaisuuden ensin testihallissa ennen tuotantolinjan toimitusta ja kuljettamista Kemvitin tehtaalle, Henri avaa LinePackin toimitusprosessia.

– Tällaisen automaattisen jauheannostelulaitteen rakentaminen vaati laajaa suunnittelua, tuotekehitystä ja ohjelmointia. Projektin toteuttamiseen osallistui myös alihankkijoita.

– Projekti vei aikaa yli kuusi kuukautta. Asiakastarve, tuotantolinjan suunnittelu, laitevalinnat ja ohjelmointi ennen testaamista tehtiin huolella.

LinePackilla ymmärretään, että laatu syntyy jokaisen työntekijän päivittäisessä toiminnassa ja laatua tekevät kaikki yhdessä...
Kemvit on suomalainen perheyhtiö, joka on erikoistunut puhdistusaineiden valmistukseen lähinnä ammattikäyttöön...
Lihajaloste osti vuonna 2021 Edun Herkun liiketoiminnan. Kaupan myötä yrityksen tarjonta laajeni makkaroiden lisäksi myös...
Mikko Viitanen meni seitsemäntoistavuotiaana opiskelemaan kokiksi ravintola Perhoon Helsingissä...
Elintarviketeollisuusmessut syyskuussa 2022 tarjosivat uusimman tiedon...
LinePack Oy on tehnyt sopimuksen ARCA-etiketöintilaitteiden ja -linjastojen jälleenmyynnistä Suomeen...