flowpack

FLOWPACK -pakkaus on kestävän kehityksen edistäjä

Minkä ongelman ratkaisee?

 • Elintarviketeollisuulisuudelle kestävän kehityksen ratkaisu
 • Kierrätys helpottuu kuluttajilla. Pakkaus on yhtä materiaalia.
 • Positiivinen logistiikka vaikutus toimitusketjun eri vaiheissa
 • Materiaalitehokkuus: Pakkaus on ohuempi ja kevyempi.
 • Pysähtymätön pakkaustapa nostaa tehokkuutta.
 • Sopii parhaiten maustamattomalle lihalle.

 

Mikä on Flowpack?

Pysähtymätön pakkaustapa: suojakaasu puhalletaan vauhdissa ja pakkaus saumataan kiinni.

70 % vähemmän muovia ja 10 x vähemmän jätettä

Flow-pakkaukset ovat jopa 10 kertaa ohuempia kuin perinteiset MAP-alustat. Ne ovat myös huomattavasti kevyempiä. Näin asiakkaat säästävät vähintään 70 prosenttia muovia pakkausyksikköä kohden.

93 % vähemmän logistiikkaa

Flowpack käsittelee jopa 60 pussia minuutissa.  Esimerkiksi perinteinen rasiapakkauskone käsittelee. 8-12 rasiaa minuutissa.

Flowpack säästöt

Fenebergin pakkaukonsepti

Feneberg on saksalainen supermarket. Flowpack-pakkauskoneella kestävä kehitys tarkoittaa 35,7 tonnia vähemmän muovia vuodessa! Kierrätettävät virtauspakkaukset helpottavat kuluttajaa, koska pakkauskalvo voidaan laittaa pesemättömänä muovikierrätykseen. Tämä yksinkertainen ja tehostaa käsittelyä, koska lisäerottelua ei tarvitse tehdä. Monet muut muovia säästävät pakkauskonseptit vaativat loppu kuluttajalta välivaiheen. Esimerkiksi pahvista joutuu usein kuorimaan kalvoa, mitä kokemusten mukaan ei aina tehdä.

“The packaging idea was originally developed and realized by the southern German supermarket chain Feneberg. The changeover to flow packs was a big step for Feneberg, as its own butchery in Kempten produces a total of 20 tons of minced meat and minced meat products such as burger patties per week.

Minced meat in a tubular bag instead of in the MAP tray: the trend is becoming increasingly widespread. Aldi and Lidl, for example, have taken the step and introduced flow packs for minced meat. Feneberg has even completely converted its own production and no longer offers its self-service minced meat products in the almost 80 branches in the previously standard MAP trays, but exclusively in tubular bags. In the next step, they plan to use flow packs for all self-service meat.”

 

Pinottavissa ilman ongelmia

Vähemmän muovia ei tarkoita huonompaa laatua ja hygieniaa. “Flowpack korvaa MAP
(suojakaasu pussiin)-lokeron tekniset ominaisuudet yksitellen”. Monikerroksinen kalvo koostuu 95 % polypropeenista sekä ohuesta korkeasta suojakerroksesta, joka pitää jauhelihatuotteet tuoreina. Suojaavan ilmakehän ansiosta virtauspakkaus on myös helposti pinottavissa. Jauhelihaa ei murskata.

Vähemmän logistiikkaa

Flowpack-pakkausten avulla asiakas tarvitsee nyt vain 7 rekkakuormaa kalvoa 100 rekkakuorman sijaan rasioita. Se on 93 prosentin vähennys. Säästöt säilytystarpeissa ovat yhtä suuret, mikä myös vähentää merkittävästi CO2-päästöjä. Hyötysuhde on jopa 700 000 pakkausta yhdestä lavallisesta materiaalia.

Suuren potentiaalin Flow-Pack pakkaus on elintarviketeollisuuden tulevaisuuden pakkaus. Vaikka emme täysin tule toimeen ilman muovia tämän tyyppisissä pakkauksissa, voimme vähentää määrää valtavasti. Käytön jälkeen materiaali voidaan myös kokonaan kierrättää.

 

Pakkauslinjasto

Flow-Pack-pakkaus on valmista tekniikkaa, jota ei tarvitse keksiä uudelleen. Se voidaan ottaa käyttöön heti. Sopii lähes kaikille tuotteille, joita tällä hetkellä vielä pakataan MAP-alustalle. Flow-Packin kääntö on mahdollista.

Verrattuna perinteiseen lokeroon pakkaamiseen, flowpack pakkauksen avulla voidaan pakata tehokkaasti yli 100 sykliä minuutissa. Flowpack-kone on erittäin helppo integroida linjan alkupään laitteiden kanssa. Koko linja on kompakti ja se on myös joustava, tarjoaa nopeat ja yksinkertaiset pakkauskoon muutokset.

Soveltuu myös:

 • kappaletavaran pakkaamiseen
 • leikkeleet
 • leipätuotteet
 • tuoreliha
 • juusto

 

Tutustu Linepack Oy:n tarjoamiin ratkaisuihin:

linepack.fi/kategoria/pakkauskoneet/flowpack-koneet/automaattiset-flowpack-koneet/

Käsin kokattua ruokaa raaka-aineita kunnioittaen

Mikko Viitanen meni seitsemäntoistavuotiaana opiskelemaan kokiksi ravintola Perhoon Helsingissä. Siitä hetkestä eteenpäin, ruoka on vienyt häntä uralla eteenpäin. Kokemusta on tullut kokkina, laivakokkina Itämerellä ja keittiömestarina ravintoloissa.

Lue lisää »
ekologisuus ja vastuullisuus

Megatrendit – vastuullisuus ja ekologisuus

Elintarviketeollisuusmessut syyskuussa 2022 tarjosivat uusimman tiedon elintarviketuotannon koneista ja laitteista prosesseihin ja järjestelmiin. Messujen teemana vastuullisuus näkyi muun muassa monipuolisissa ohjelmasisällöissä. Linepack Oy osallistui messuille omalla osastollaan yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää »
Arca

Älykäs ja nopea ARCA etikettiapplikaattori

Linepack tuoteuutuus !

Linepack Oy on tehnyt sopimuksen ARCA-etiketöintilaitteiden ja -linjastojen jälleenmyynnistä Suomeen. Italialainen ARCA on etiköintilaitteista tunnettu ja luotettu brändi. Erityisen hyvin se soveltuu toimialoille, jossa etiketöintiin tarvitaan tarkkuutta ja muunneltavuutta mm. elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuus.

Lue lisää »
×

  captcha